05.03.2006

Det nyaste nye innan introspeksjon

Eg er ikkje veldig entusiastisk over den norske Arts & Letters Daily-kopien depesjer.no. Eg meiner, eg finn fram til Aftenposten og Ny Tid på eiga hand... Det er for lite variasjon i kjeldene til artiklane, og til no har eg ikkje oppdaga mykje spanande derifrå. Men: seksjonen Introspekt likte eg! Nyhende om Noreg på engelsk, fransk, tysk, svensk og dansk.

3 kommentarer:

Jarle Petterson sa...

Hei, Magnus. Jeg er glad for at du setter pris på introspeksjonen vår, men det var leit at du finner det øvrige uinteressant. Nå skal det tilføyes at nettstedet er laget for de som gjerne vil skjermes for Idol- og Big Brother-stoff, og til lags åt alle osv...

Vi tråler en og en avis i slengen til morgenpubliseringen. Da kommer de bolkvis, slik at man lett får inntrykk av et fåtall kilder, men ser du deg litt om inni der, vil du nok fort oppdage at kildetilfanget er relativt bredt.

Hvorom alt og ingenting; Tusen takk for tilbakemeldingen!

Magnus sa...

Mja. Men ein vert no ganske "skjerma" om ein les Aftenposten, Dag og Tid, Ny Tid og Klassekampen i utgangspunktet. Det er lett å sleppa unna Big Brother og Idol der...

Eg ville nok kutta ned på mengden av artiklar ein plukkar ut frå riksavisene og heller konsentrert seg om det absoutt beste. Så ville eg prioritert opp publikasjonar som ein til vanleg ikkje er innom, lokal- og regionaviser, tidsskrift, fagpublikasjonar, studentaviser. Det hadde vore meir interessant.

Jarle Petterson sa...

Hei igjen, Magnus. Hvor skjermet man blir for kjendis-, sports- og forbrukerstoff når man besøker Aftenposten.no, kan man saktens diskutere. Du kan alltids ta en titt innom forsiden deres just nu, for eksempel. Likevel: det er ikke til å komme forbi at Aftenposten nok er den avisen som tilbyr mest seriøs journalistikk – godt skjult mellom støyende ”populærartikler”.

Dag og Tid publiserer seks-syv artikler på nett hver lørdag. Ny Tid omtrent like mange hver helg, og Klassekampen cirka tre om dagen. Alle tre byr naturligvis på mye kvalitetsstoff, men sistnevnte er ofte tendensiøs i sin fremstilling av nyhetene. Det skulle da også bare mangle. Nettopp derfor er det også et poeng for oss å formidle et mangfold, med de tre siste inkludert.

Jeg er enig i at det kan være et poeng å renonsere litt på kvantiteten, til kvalitetens fordel. Ett er i alle fall sikkert; det ville gjøre min dag adskillig enklere. På den annen side er det meste vi formidler journalistikk av temmelig høy kvalitet, enda hensynet til kvantitet er ivaretatt. Det skyldes naturligvis at vi også søker utenfor riksgrensene, hvor det ennå er mulig å finne høyverdig journalistikk av et visst kaliber.

Depesjer er for spesielt interesserte. Det er selvfølgelig lokal-, region- og studentaviser også, men de henvender seg til en annen lesergruppe enn oss. Det vil si; jeg er ikke et sekund i tvil om at de som leser Depesjer også har sin lokalavis i leseporteføljen, men vi kan ikke gi oss til å presentere stoff derfra, som forekommer det store gross av leserne uvedkommende.

Ellers formidler vi stoff fra New Statesman, Der Spiegel (i engelspråklig drakt), The Economist, Syn og Segn (når de en sjelden gang finner det opportunt å publisere på nett) og jeg vet ikke hva.

At Depesjer er uinteressant for de som liker Top Model USA, er egentlig ikke egnet til å overraske. Jeg tror vi treffer de vi ønsker å treffe, sånn noenlunde, iallfall. Men det du skriver, sporer til å kjøre en liten meningsmåling blant leserne.

For øvrig kan du, i tillegg til vår forhåndsfiltrering, finjustere utvalget ved å gå inn i spesifikke seksjoner, som likestilling (dagen tatt i betraktning) eller personvern. Samtlige av dem har ovenikjøpet RSS-feeds.