09.08.2006

Vålerenga Cricket Club

I dag speler Noreg finale i cricket mot Jersey. Det vert spanande å sjå om Noreg kjem opp i andre divisjon. Eg har tenkt lenge at Vålerenga burde ha ei cricketavdeling, og ved eit reint tilfell fann eg ut at det alt er ein klubb som kallar seg Vålerenga Cricket Club.

Eg voner dei kan verta ein del av Vålerengens Idrettsforening. Det ville vore bra for cricketidretten, for interessa blant nordmenn, for å få fleire med innvandrarbakgrunn interesserte i Vålerenga.

Kanskje eg tilogmed kjem meg på ein kamp med VCC...

08.08.2006

AmbriDet sveitsiske hockeylaget Ambri har ein liten, varm plass i mitt hjarta. Ambri er ein liten landsby i Sveits, med nokre få hundre ibuarar. Likevel har dei eit hockeylag med mange tusen tilskodarar, og som har vore i dei to øvste divisjonane i sveitstisk hockey sidan grunnleggjinga av klubben i 1937.

Eg nemner klubben i dag fordi supportarane hadde opp eit banner med støtte til Palestina og Libanon i ein treningskamp på laurdag som var.

Supportarar frå Ambri var også på laget eg spelte på i Mondiali Antirazzisti, og jammen var ikkje to av dei med på kampen mot Mlada Boleslav i Tsjekkia.

07.08.2006

Det nordiske biblioteket i Frankrike

Dette hadde eg aldri høyrt om før. Den største samlinga av nordiske bøker utanfor norden er i eit bibliotek i Paris.
Og dei veit korleios dei skal lokka besøkande - i opplistinga av brukarar avsluttar dei med:
jeunes filles au pair qui viennent y chercher le dernier roman paru.
(Unge au pair-jenter som leiter etter dei nyaste romanane.)